Tota la informació de la secció Apunts de melòman del programa En Construcció 3, a Ràdio Taradell al 106.7 FM

dissabte, 27 de març del 2010

SERGIO DALMA



Sergio Dalma, nom artístic de Josep Sergi Capdevila neix a Sabadell el 28 de Setembre de 1964.

Sergio Dalma es matricula en Filologia Romàntica però ho deixa abans d'acabar el primer curs. També va estudiar francès, italià i Inglés, però ha de decidir en llançar-se de ple al món de la música i mentre ho planteja segueix actuant com cantant en l'orquestra Passarel·la, després també va formar part del grup Canela i mes tard va ser contractat per als cors del Teatre Arnau i la sala Scala a Barcelona.

En aquesta època, Sergio Dalma coneix a gent com Josep Mas (excomponent del grup Iceberg), Paco Rodriguez (baixista de Lluis Llach) i Xavi Ibañez (compositor),a més el 1985 guanya el concurs de cantants novells titulat "Gent d’aquí" en el circuit català de TVE.
Aquest concurs li comença a donar a conèixer i per això la sala "Shadows" a Barcelona el contracta per a cantar una vegada per setmana durant un any.

El 1987 Sergio Dalma fitxa pel segell Horus i dos anys després surt a la venda el seu primer àlbum, titulat "Esa chica es mía". Encara que no va tenir molt èxit, la discogràfica li va donar una nova oportunitat amb “Sintiéndonos la piel”, el 1991 .
Aquest mateix any, Sergio Dalma va representar a Espanya en el Festival de la Cançó d'Eurovisió 1991 amb la cançó Bailar pegados, finalitzant en el quart lloc d’aquest concurs. Arrel d’aquest fet el llança a la fama.



El 23 d'Abril de 1992 surt a la venda el tercer disc de Sergio Dalma, "Adivina", i gairebé immediatament arriba a numero u en les llistes de vendes del nostre país amb un dels temes d'aquest àlbum "Ave Lucia" que de rebot produeix una gran polèmica ja que aquest tema tracta sobre l'avortament.

El 10 de Novembre de 1993 surt a la venda el disc "Solo para ti" arrasant en les llistes de vendes i trencant qualsevol tipus d'expectativa, també s’edita alhora a França i a Alemanya i també funcionant d'allò més bé.

El 18 de setembre de 1995 i mitjançant una gran festa social és presentat el cinquè àlbum Cuerpo a cuerpo, amb 12 noves cançons.
El 9 de Novembre de 1996 Sergio Dalma publica un àlbum titulat "En concert" gravat en una sala de festes a Madrid de nom LA RIVIERA donant un espectacular concert en directe mentre gravava l'àlbum amb les seves millors cançons i alguns temes inèdits.

                LA VIDA EMPIEZA HOY

El 1998 Sergio llança al mercat l'àlbum titulat "Històries normals" el qual obté insuperable èxit en el mercat de la música i contenint bastants temes composts pel cantant.

En l'any 2000, treu al mercat un nou disc titulat "Nueva Vida" i sent un èxit total triomfant a Espanya i part de l'estranger.

En el 2003 apareix un nou treball de Sergio Dalma, titulat "De otro color" i el 2008 es publica "A buena hora", un àlbum de temes melòdics en els quals s'inclouen temes com la versió 'Meravillosa criatura' de Gianna Nannini, o el tema 'Por amor' amb Carmen París.



Álbum: Trece

30/03/2010

Lo que hice por ti
Mientras tanto
Viejo
Sin darme cuenta
Me cansé
Miedo
Marazuela
Alas rotas
Cuando crees que no te veo
Culpable
Con la boca por delante









Gravat entre Madrid i Los Àngeles, inclou 11 cançons noves, "amb lletres potents i amb tota la força de la veu de Sergio Dalma".
Han participat en la composició Jorge F. LlambOjea, Jorge Javier Suárez Ortiz, Lucca Gemini i Jorge Juan Hernández Marazuela, entre altres.
Amb Mientras tanto  com a primer single 
promocional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada