Tota la informació de la secció Apunts de melòman del programa En Construcció 3, a Ràdio Taradell al 106.7 FM

dissabte, 20 de març del 2010

MIKEL ERENTXUN


Mikel Erentxun Acosta (23 de febrer de 1965) és un cantant i músic espanyol, nascut a Caracas (Veneçuela) i establert a Sant Sebastià. Vocalista de Duncan Dhu al costat de Diego Vasallo, a més de ser arquitecte.

Antic vocalista del grup Duncan Dhu al costat de Diego Vasallo. Van editar el seu primer disc en 1985 titulat Por tierras escocesas, i van estar en actiu fins a l'any 2001, en el qual van publicar Crepúsculo, conformant un dels grans grups dels anys vuitanta.
Han fet diverses recopilacions dels seus grans èxits, i també els van fer en un disc tribut titulat ¿Cien gaviotas donde irán?, on van col·laborar, entre altres, Los Secretos, La Cabra Mecánica, Carlos Goñi, Amaia Montero, Leiva, Andrés Calamaro, Hombres G y Álex Ubago.
Després de Duncan Dhu, Erentxun va començar una carrera en solitari paral·lelament al grup el 1992 amb el disc Naufragios, del que destaquen temes com A un minuto de ti o Esta luz nunca se apagará, versió espanyola del tema There's a light that never goes out, del grup britànic The Smiths.


Una vegada dissolt Duncan Dhu, continua amb la seva carrera en solitari, publicant El abrazo del erizo (1995), Acróbatas (1998), Te dejas ver (2000), Ciudades de paso (2003), el recopilatorio Éxitos (2004) y El corredor de la suerte (2006). En els seus discos han col·laborat músics com Mark Gardener, Robert Quine, Pete Thomas, Lloyd Cole, Mathew Sweet, i Fred Maher.
A l'octubre de 2006 va sortir a la llum el seu setè disc en solitari que duu per títol El corredor de la suerte. En aquest disc compte, entre unes altres, amb la col·laboració de Dani Martín (del grup El Canto del loco) i dels integrants de Amaral.
A part del món musical Erentxun va participar fent un petit paper en el curtmetratge Manhattan Pictures, rodat a Nova York al novembre de 2006. El curt, en el qual també intervenen els actors Kira Miró mirar i Jorge Monje, compte amb la cançó inèdita Come to New York, composta expressament per Mikel per a l'ocasió.



Al novembre de 2007, en el recopilatori de la ràdio musical basca Euskadi Gaztea, Gaztea The Singles, va cantar a duo en euskera amb la cantautora Amaia Montero la clásica canció Lau teilatu ("Cuatro Tejados") del antic grupo Itoiz.
(Toiz va ser un grup de música basc creat el 1976 i dissolt el 1988, amb diversos discos publicats, d'estil pop-rock i les cançons del qual eren en la seva pràctica totalitat en euskera)



Al juny de 2008 va publicar el directe Tres Noches en el Victoria Eugenia amb el qual pretén tancar una etapa, per a començar des de zero.

En 2009 va participar en el concurs de televisió La batalla de los coros, en el qual va resultar ser guanyador amb el cor de Sant Sebastià.

Actualment es prepara amb un total de 29 grups i artistes independents un Tribut titulat Hoy, mañana y siempre, que es podrà descarregar-se de forma gratuïta el 1 de Setembre. On hi  participen, entre altres, Mercedes Ferrer, Turistas, Pablo G, Jean Paul, Marcelo Champanier, Atenas o El pais musicano.

 

Discografía





Detalle del miedo


23/03/2010


1.Ángela
2.El mejor de mis días
3.Estampida
4.Pidiendo pista
5.Halcones
6.La indiferencia
7.Horizonte vertical
8.El último hombre en el mundo
9.Déjalo así
10.Cuando nos cambió la voz
11.Detalle del miedo
12.Éramos dos hielos






Detalle del miedo  de Mikel Erentxun és un àlbum que duu accent anglès i un caràcter més íntim. Enregistrament i mesclat en directe a Londres amb la col·laboració de Cameron Jenkins durant la primera quinzena de desembre del 2009.

Un àlbum format per 12 cançons, amb Ángela com primer single.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada