Tota la informació de la secció Apunts de melòman del programa En Construcció 3, a Ràdio Taradell al 106.7 FM

dissabte, 29 de maig del 2010

JACK JOHNSON -


Jack Hody Johnson (Oahu, Hawaii, EE. UU., 18 de maig de 1975), conegut com Jack Johnson, és un músic nord-americà.

Ha passat de ser un cineasta que feia pel·lícules de surf de 16 mm, a ser un reconegut cantant i compositor.

Criat en la illa hawaiana de Oahu, Johnson pràcticament va començar a practicar el surf abans que a caminar, als disset anys va ser convidat a competir en el Pipe Màsters, i un mes després va sofrir un accident de surf que li va mantenir allunyat de l'aigua durant tres mesos.
Encara que Johnson havia començat a tocar la guitarra quan era un adolescent, van ser aquests llargs mesos de reclusió obligatòria els quals li van permetre afinar la seva destresa a la guitarra i trobar les seves influències dintre d'una àmplia gamma de músics, des de Cat Stevens a Fugazi.

Als divuit anys Johnson va deixar les illes per  estudiar cinema en la Universitat de Califòrnia en Santa Barbara. Després de graduar-se el 1997, Johnson va començar una aventura d'un any al voltant del món amb els seus vells amics del surf, Chris i Emmett Malloy. El resultat va ser l'aclamada pel·lícula de surf de 16 mm, Thicker Than Water, un homenatge a la bellesa purista de les primeres pel·lícules de surf, la qual va ser co-dirigida i filmada pel propi Johnson. Va ser durant la preparació de la pel·lícula quan Johnson va trobar la seva veu musical.

Al gener de 2001, el debut de Johnson com cantant va ser amb el seu primer àlbum Brushfire Fairytales, es publicava en Enjoy Records; Brushfire Fairytales va ser un impressionant debut aconseguint que molta gent de tot el país s'interessés per Jack Johnson aconseguint el disc de platí. L'àlbum va vendre més d'un milió de còpies.



Al maig de 2003, Johnson va publicar el seu segon àlbum, On and On, en l'àlbum figurava la mateixa formació de la banda que en Brushfire Fairytales: Jack a la veu i la guitarra, Adam Topol a la bateria i Merlo Podlewski al baix.

On and On barrejava les belades profundes d'amor i les senzilles i alegres melodies amb temes més seriosos com el materialisme, la industrialització, les matances en col·legis, el mercat del petroli i la guerra, aconseguint unes vendes de més d'un milió de còpies en el seu primer any.

En aquest disc trobem cançons on fa una crítica social com és el cas de Good People, però d'altra banda temis com Sitting, Waiting, Wishing, Better Together i Constellations que són les perles de l'àlbum.

El 1 de març de 2005, Johnson publica el seu tercer àlbum de llarga durada, In Between Dreams. Les cançons de In Between Dreams són nostàlgiques i romàntiques en una optimista col·lecció de cançons que tot el món està desitjant cantar.

En el 2006 edita la banda sonora original de la pel·lícula de dibuixos animats "Curious George", es tracta d'un gran disc, acústic i alegre, que com tota la música de Johnson es balanceja entre el folk, el reggae i rock.




A principis de 2008 va llançar al món Sleep Through the Static, amb el detall que va ser gravat 100% amb energia solar. Catorze cançons entre les quals destaquen la qual li dóna el nom al disc, a més Angel, If I Had Eyes i What You Thought You Need.

Jack Johnson considerat entre alguns crítics com el “beach boy” del segle XXI per la seva vinculació al surf i a la música s'ha convertit en una icona dintre del món de la música i del surf.

To the sea

01/06/2010

1.You and Your Heart
2.No Good With Faces
3.At or With Me
4.When I Look Up
5.From The Clouds
6.Turn Your Love
7.The Upsetter
8.To The Sea
9.My Little Girl
10.Red Wine, Mistakes, Mythology
11.Pictures of People Taking Pictures
12.Anything But The Truth
13.Only The Ocean

To the sea, el sisè àlbum de Jack Johnson es grava al 100% amb energia solar, ha The Mango Tree, el seu propi estudi d'enregistrament ecològic, localitzat en la illa hawaiana de Oahu.

Amb You and your heart com primer single.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada