Tota la informació de la secció Apunts de melòman del programa En Construcció 3, a Ràdio Taradell al 106.7 FM

dissabte, 15 de maig del 2010

IVAN FERREIRO -


Iván Ferreiro (Vigo) és un cantant espanyol de música rock. Durant tretze anys va ser el cantant, capdavanter i principal compositor del grup Los Piratas.

Després de la separació de Piratas a finals de l'any 2003, Iván Ferreiro va decidir no allunyar-se del món de la música, i es va posar a tocar amb el seu germà Amaro en un pub de Vigo, conegut com El Ensanche. Les actuacions se celebraven tots els dimecres anunciades com «Rai Doriva i As Ferreiro».

Mentres, Iván continuava creant temes i aviat va poder crear un repertori amb composicions seves al costat de les del seu germà Amaro.

L’àlbum Canciones para el tiempo y la distancia (2005), ho consagraria com un cantant en solitari amb una gran projecció en el panorama del Pop-rock espanyol . En la seva gira Tournedo, amb la qual van recórrer tot Espanya, Iván va tocar acompanyat del seu germà Amaro a la guitarra i de Karlos Arancegui a la bateria.



Al novembre de 2005, Iván va idear un projecte enomenat Laboratorio Ñ, consistint en reunir-se amb altres músics i amics durant dues setmanes en una casa de Buenos Aires per a crear entre tots noves cançons. Els acompanyants d'Iván en aquesta experiència van ser Juan Aguirre i Eva Amaral (el duo Amaral), Xoel López (cantant de Deluxe), Pereza, Quique González, així com diversos artistes argentins.

El seu segon àlbum publicat a finals d'octubre del 2006, es titula Las siete y media reuneix vuit talls que l'artista va compondre durant la seva gira "Tournedo 2006".




Després d’aquest disc a més col·labora amb Antonio Orozco en el tema "Soldado 229" de l'últim disc d'aquest (Cadizfornia). A més del nou disc del seu cosí Mon, amb una cançó que li dóna titul al LP (Aprendiéndonos), en el qual també apareixen artistes com Pereza, amb els quals Iván col·labora amb la taula de barreges en la cançó Margot del seu disc Aproximaciones.

També col·labora amb La sonrisa de Julia en el tercer album d'aquests titulat Bipolar. La cançó en la qual col·labora es diu Eufòria.

Mentre aleshores Amaro Ferreiro va gravar en solitari un nou disc amb el títol de "La Ciudad de las agujas". Iván va gravar el seu últim disc fins ara anomenat " Mentiroso mentiroso ", que va sortir a la venda el 25 de març de 2008, encara que va començar la gira de presentació el 13 del mateix mes. Durant uns dies, Iván Ferreiro va permetre en el seu blog la descàrrega gratuïta del seu nou disc, fins i tot abans d'haver sortit a la venda, sent un dels primers artistes de renom a Espanya que ha adoptat aquest sistema.




Picnic extraterrestre


18/05/2010
1.Canción de amor
2.Cabaret
3.Farenheit 451
4.Perdidos
5.Paraísos perdidos
6.Canción jurídica
7.La Jetée
8.Puro nervio
9.Canción de Navidad
10.Relamida
11.Luna de miel
12.Picnic al borde del camino
http://www.lahiguera.net/images/p_trans.gif



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada