Tota la informació de la secció Apunts de melòman del programa En Construcció 3, a Ràdio Taradell al 106.7 FM

dissabte, 19 de juny del 2010

- SARAH MCLACHLAN -


Sarah Ann McLachlan va néixer el 28 de gener de 1968 a Nova Scotia, Canadà. Des de petita va mostrar interès per la música, sent el seu primer instrument el ukelele que li van regalar als quatre anys, ja que una guitarra era molt gran per a ella. Més tard va ingressar al Maritime Conservatory of Music. ALS 17 anys va rebre una petita beca de 50 dòlars; però a l'any següent va rebre la beca Teodor Britts Memorrid, que li va significar 200 dòlars per curs. Simultàniament, va ser distingida amb el Alumni Prize com l'estudiant amb la més alta qualificació del seu curs, sobre 80 punts. L'any que es va graduar del conservatori va obtenir el Primer Lloc en Kiwanis Music Festival 1987, efectuat en la seva ciutat natal.
Als 17 anys Sarah era la vocalista del grup punk October Game. Malgrat que encara era una adolescent que usava ortodòncia dental, li van oferir signar un contracte per a gravar un disc com solista. No obstant això, era menor d'edat i els seus pares es van oposar, intimidats per l'ambient de drogues del món del rock. Va Haver d'esperar un parell d'anys i el 2 d'octubre de 1987 va signar com artista de la companyia Nettwerk , mudant-se a la ciutat de Vancouver.

Fins a aquest moment, Sarah McLachlan no havia escrit cap cançó, però Nettwerk li va donar sis mesos per a preparar algun material.

Gairebé un any després de signar el contracte va ser llançat el seu primer disc, Touch (1988) -Disc d'Or a Estats Units on tres senzills d'aquest àlbum van ser un èxit a Canadà: Vox, Touch i Steaming.



El 1991 Sarah va llançar el seu segon disc, Solaci. Altres tres senzills van arribar els principals llocs dels rànquings canadencs. A més, per Solaci va ser nominada a dos premis Juno (Premis a la Música Canadenques).
El següent disc Fumbling Towards Ectasy (1992) la va acostar al pop/rock i li va significar ser reconeguda internacionalment i emprendre una gira de dos anys. Els temes més exitossos d’aquesta producció van ser Possession, Hold On i Good Enough.

Tot segui Sarah va haver de prendre's un temps abans de tornar a compondre. "Després de dos anys i mig en gira amb Fumbling Towards Ectasy

al seu nou disc, Surfacing (Emergint) es va editar el 1997-Séptuple Platí en Estats Units amb  Quatre cançons  principals: Building a Mistery, Sweet Surrender, Adia i Angel.

El 1997 Sarah McLachlan es va casar amb el baterista de la seva banda, Ashwin Sood, i va començar a planejar alguna cosa mai abans vist: una gira només de dones. A més, va ser nominada pel seu àlbum Surfacing per tres Grammy, dels quals va guanyar dos; també es va dur els quatre premis Juno pel que competia.

En 1998 va llançar un disc en viu enomenat Mirrorball -doble Platí fins a març del 2000 en Estats Units, el qual va ser gravat durant la gira de Surfacing. Anteriorment havia llançat altres dos discos fora d'estudi - The Freedom Session (1994) que ha obtingut Disc d'Or i Rarities, B-sides and Other Stuff (1996).

El 1999, Sarah va rebre el més alt honor per a un ciutadà civil a Canadà, va ser nomenada Oficial de l'Ordre de Canadà. Aquesta li va ser atorgada en reconeixement per la seva reeixida carrera, el seu paper en la creació i difusió de Lilth Fair (gira només de dones) i les donacions de caritat que fa a refugis per a dones en tot Canadà. El 2001 va ser guardonada amb l'Ordre de Bristish Columbia, que és la província canadenca on ella resideix.

El 2000 Sarah McLachlan va rebre un Grammy com a Millor Vocalista Femenina Categoria Pop (per "I Will Remember You" de Mirrorball de 1998) i va cantar durant els Premis de l'Acadèmia el tama "When She Loved Me", pertanyent a la pel·lícula Toy Story 2, que postulava al Oscar com a millor cançó.

La maternitat la va fer esperar fins el 2003 per llançar "Afterglow", que va incloure èxits com "Fallin" i "World Is On Fire". Aquesta última, a més, va fer notícia quan Sarah va llançar el video clip de la cançó, el qual només il va costar 15 dòlars. El que va estalviar en filmar-lo professionalment va ser donat a obres de caritat.

"Afterglow Live" (2004), un CD/DVD presentant la seva exitosa gira i "Bloom" (2005), un CD amb remixes varen ser els seus següents treballs.

El 2006 Sarah edita un nou disc d'estudi, "Wintersong", que va incloure clàssics nadalencs, però també cançons contemporànies que capturaven els seus sentiments respecte a aquesta època de l'any, com "River" de Joni Mitchell i la seva coneguda versió de "Song For A Winter's Night". El disc va ser aclamat per la crítica i va guanyar disc d'or als Estats Units i doble platí a Canadà.




The laws of illusion

15/06/2010

1.Awakenings
2.Illusions of Bliss
3.Loving You Is Easy
4.Changes
5.Forgiveness
6.Rivers Of Love
7.Love Come
8.Out Of Tune
9.Heartbreak
10.Don't Give Up On Us
11.U Want Me 2
12.Bring On The Wonder
13.Love Come (Piano Version)
The laws of illusion és el primer àlbum d'estudi de Sarah McLachlan en 7 anys.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada