Tota la informació de la secció Apunts de melòman del programa En Construcció 3, a Ràdio Taradell al 106.7 FM

dissabte, 24 d’abril del 2010

- FRAN PEREA -


Francisco Manuel Perea Bilbao (nascut a Màlaga; 20 de novembre de 1978), més conegut com a Fran Perea, és un actor i cantant espanyol.

És conegut pel seu paper de Marcos, en la sèrie de ficció de Telecinco, Los Serrano. Però aquest llicenciat per l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) de Màlaga, posseeix un currículum d'allò més variat.

A més de les inevitables representacions teatrals en el col·legi i en l’ institut, als quinze anys, Fran decideix cercar una escola de teatre en la qual rebre classes per a preparar-se de cara a la ESAD. I així, després de dos cursos en una escola privada de dansa i teatre de Màlaga, ingressa en l'escola oficial. Durant un temps tracta de compaginar els seus estudis de teatre amb els de Biologia, però s’adona que el que veritablement li agrada és el teatre, així que després d'amplis debats familiars, abandona la carrera de Biologia en primer curs.

 D'aquesta manera, comencen quatre anys de carrera, cursos, animacions, pràctiques, curtmetratges, primeres companyies de teatre, llicenciatura, i, per fi,... Madrid. En la capital, comença la segona carrera: la dels càstings. De totes les classes i colors, publicitat, televisió, cinema, teatre, figuració, protagonista, secundari...

Després d'un any de proves i de treballs variats i la participació en un episodi de la sèrie El Comisario de Telecinco, Fran aconsegueix el 2001 el seu primer paper important en televisió. Es tracta d'Hugo en la sèrie al salir de classe de la mateixa cadena, personatge que li servirà per a adobar-se com actor davant de les càmeres i llançar el seu rostre i el seu treball a l'esfera de l'actualitat. La sèrie acaba el 2002, després de cinc anys d'emissió i Fran comença, amb la mateixa productora (Boca Boca) una aventura teatral, amb l’obra titulada Fashion, feeling, music, dirigida per Esteve Ferrer. El repartiment estava format íntegrament per actors de la sèrie Al salir de clase i l'obra s'ha representat en moltes ciutats espanyoles. Al mateix temps, amb la companyia APTC Teatre i la productora Doraourquijo, també ha participat en la gira de l'obra Amigos.

Amb l'arribada de 2003, a Fran se li presenta un altra gran oportunitat: formar part del repartiment d'una nova sèrie de la productora Globomedia per a Telecinco, Los Serrano. Com si es tractés d'unes oposicions, Fran es prepara les proves a consciència, i assaja amb la seva guitarra alguns temes musicals per al càsting. El que ell encara no sap és que el personatge al que finalment interpretarà, Marcos, li donarà una oportunitat amb la qual alguna vegada havia somiat: gravar un disc:

Aquest disc es titularà La chica de la habitación del al lado.
Abans del llançament del disc llança el single “Uno más uno són 7” (escrita per Mikel Erentxun), sintonia de la sèrie Los Serrano, número 1 en vendes durant diverses setmanes, i que arriba a ser disc de platí.





Al juny de 2005 edita el seu segon disc al mercat, titulat 'Punto y aparte', amb sis temes creats per ell mateix i la seva banda.
Aquest temes van ser:

01- Dónde va cada uno.

02- Punto y aparte.

03- Entonces.

04- Me sale a cuenta.

05- Ni una palabra más.

06- El rincón de la alegría.

07- Tal vez.

08- Después me iré.

09- Cuanto antes mejor.

10- No me olvido.

11- Por más que caiga.

12- Para volver a empezar.

 


Viejos  conocidos

26/04/2010


Viejos conocidos és el títol del primer àlbum d'estudi de Fran Perea des de "Punto y aparte" (2005). Es publica a través del seu propi segell, Simfonia en No Bemol.
Com primer single Carnaval, una cançó elaborada, produïda i editada per Fran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada